روند نمودار در ارزهای دیجیتال
در ویدیو قبلی در مورد انواع روند توضیح دادیم. در این پشت در مورد اینکه بتوانیم بهتر روند بازار را تشخیص دهیم صحبت می کنیم.
برای اینکه بتوانیم روند بازار را راحت تر بشناسیم باید آنها را نامگذاری کنیم. در یک روند صعودی ابتدا یک سقف (High) و سپس یک کف (Low) تشکیل می شود. پس از آن شاهد تشکیل سقفهای بالاتر (Higher Highs) و کفهای بالاتر (Higher Lows) هستیم که به ترتیب نسبت به حرکت جنبشی و اصلاحی قبلی خود بالاتر هستند. بنابراین در یک روند صعودی شاهد شکل گیری سقفهای بالاتر و کفهای بالاتر پشت سرهم هستیم. زمانی یک روند صعودی به پایان می رسد که قیمت نتواند یک HH جدید تشکیل دهد و در نهایت آخرین HL به طرف پایین شکسته شود.
در روند نزولی نیز ابتدا یک L و سپس H تشکیل می شود. سپس کفهای پایینتر (Lower Lows) و سقفهای پایینتر (Lower Highs) شکل می گیرند که نسبت به L و H قبلی خود پایین تر هستند. در یک روند نزولی نیز کفهای پایینتر و سقفهای پایینتر پشت سرهم تشکیل می شود. نشانه تغییر روند نزولی نیز عدم توانایی در تشکیل L جدید و شکسته شدن آخرین H به طرف بالا است.
بازه زمانی روندها
روندها از نظر بازه زمانی به سه دسته بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت تقسیم می شوند. مدت زمان دقیقی برای این تقسیم بندی وجود ندارد اما معمولا برای تشخیص روندهای بلندمدت از تایمفریمهای ماهانه و هفتگی، روندهای میانمدت از نمودارهای روزانه و 4 ساعته و برای روندهای کوتاهمدت از تایمفریمهای پایینتر استفاده می کنند. روندهای بلندمدت خود مجموعهای از روندهای میانمدت و روندهای میانمدت مجموعهای از روندهای کوتاهمدت هستند. بنابراین روند یک دارایی ممکن است در بلند مدت صعودی باشد ولی در کوتاه مدت نزولی باشد.