کیف پول ارز دیجیتال
همانطور که برای محافظت از پول نقد و کارتهای اعتباری خود به یک کیف پول نیاز دارید، باید بدانید که ارز دیجیتال خود را نیز کجا نگهداری کنید.
هنگامی که ارز دیجیتال را در یک پلتفرم معاملاتی یا صرافی خریداری میکنید، این گزینه را در اختیار دارید که ارزهای خود را در حساب صرافی نگهداری کنید که یکی از شیوههای محافظت از ارز دیجیتال است. اما گزینه دیگری نیز در اختیار شماست و آن این است که رمزارز خود را از صرافی به یک کیف پول رمزنگاری که در دنیای کریپتو معمولا به آن والت (Wallet به معنی کیف پول) میگویند، منتقل کنید. والت می تواند یک نرم افزار متصل به اینترنت (Hot Wallet به معنی کیف پول داغ) یا یک دستگاه کاملا آفلاین (Cold Storage به معنی ذخیره سازی سرد) باشد.
در این مطلب آنچه را که باید در مورد کیف پولهای ارز دیجیتال بدانید و نحوه تصمیمگیری اینکه کدام گزینه ذخیرهسازی برای شما مناسبتر است، توضیح میدهیم.
کیف پول ارز دیجیتال چیست؟
کیف پول ارز دیجیتال مانند یک کیف پول معمولی که وقتی از ارزهای فیات استفاده نمیکنید در آن ذخیره میکنید، نیز مکانی برای ذخیره ارزهای دیجیتال شما است.
هر کیف پول ارز دیجیتال شامل دو کلید عمومی و خصوصی میشود. برای درک بهتر کلید عمومی و خصوصی، مقایسه با کارت های عابربانک می تواند کمک کننده باشد. کلید عمومی مانند شماره کارت و کلید خصوصی شبیه به رمز کارت شما است. بنابراین کلیدهای عمومی در ارزهای دیجیتال به صورت کلی در اختیار دیگران قرار می گیرد اما کلید های خصوصی فقط در اختیار دارنده کیف پول بوده و نباید در اختیار هیچ فرد دیگری قرار گیرد.
بهمنظور ارسال ارز دیجیتال، کلیدهای خصوصیای که در کیف پول شما ذخیرهشدهاند باید با آدرسهای عمومیای که به ارزهای شما مرتبط است همخوانی داشته باشند. در این میان هیچگونه انتقال فیزیکی از ارزها صورت نمیپذیرد. تراکنش بهصورت یک گزارش بر روی بلاک چین ثبت میشود.
آدرس کیف پولها از کلید عمومی به دست میآیند و این دو را نباید با یکدیگر اشتباه گرفت. کاربران هنگام انتقال بیت کوین به یکدیگر از آدرسها استفاده میکنند و وظیفه کلیدهای عمومی که در تراکنشها به شبکه مخابره میشود، تایید صحت تراکنش و اطمینان از درستی کلید خصوصی مربوط به آدرس بیت کوین مورد نظر است. کلید عمومی و آدرس را میتوان بر خلاف کلید خصوصی با بقیه به اشتراک گذاشت.
کلید عمومی را نمیتوان از طریق آدرس عمومی به دست آورد، از طرفی کلید عمومی مربوط به یک آدرس پس از انجام یک تراکنش مشخص میشود. بنابراین آدرس هایی که حاوی اولین بیت کوین های ایجاد شده توسط ماینرها هستند (که به آن تراکنش کوین بیس نیز می گویند)، تا زمانی که خرج نشوند نمیتوان کلید عمومی آنها را به دست آورد.
به عنوان یک ارز کاملا دیجیتالی، رمزارز مستقیماً در کیف پول شما نگهداری نمیشود. در عوض، کیف پول اطلاعاتی درباره کلیدهای عمومی و خصوصی شما ذخیره میکند، که معادل سهام مالکیت شما از ارزهای دیجیتال است.
انتخاب کیف پول مناسب
هنگام انتخاب یک گزینه برای نگهداری از رمزارزهای خود، باید میزان تحمل ریسک، اهداف خود و همچنین سطح دانش خود را در مورد کریپتو ارزیابی کنید. اگر میخواهید کوین های خود را برای درازمدت نگه دارید و قصد انجام معامله در زمانهای نزدیک را ندارید، ذخیرهسازی سرد ممکن است منطقیتر باشد. اما اگر مبتدی هستید و به طور کلی مراقب میزان سرمایهگذاری خود هستید، ممکن است سادگی خرید و نگهداری کوینهای خود در صرافی را ترجیح دهید.
وقتی نوبت به گزینههای خاص میرسد، هوشمندانه است که به انتخاب یک کوین برای سرمایهگذاری یا معامله در صرافی پایبند باشید. گزینههای رایجتر و محبوبتر معمولاً آنهایی هستند که ریسک کمتری دارند.
نیکول دسیکو (Nicole DeCicco)، بنیانگذار CryptoConsultz، یک شرکت ارائه مشاوره در حوزه ارزهای دیجیتال و بلاکچین در این باره گفته است:
من توجه زیادی روی طول عمر پلتفرم یا دستگاه میگذارم. ممکن است در امنیت نرمافزار حفرههایی وجود داشته باشد، و هکرها بتوانند از آنجا نفوذ کنند. اگر کیف پولی دارید که با گذشت زمان آزمایشهای خود را پس داده است، بهتر است که تیم امنیتی آنها، آخرین شیوههای امنیتی را دنبال کنند.
راهکارهایی برای امنیت کیف پول
مانند هر نوع حساب آنلاین، اقدامات امنیتیای که انجام میدهید میتواند تفاوت بزرگی در ایمن نگه داشتن رمزارزهای شما ایجاد کند. اگر از روشهای امنیت اولیه و اصول سایبری آگاه نیستید، ممکن است بهتر باشد که قبل از ورود به حوزه ارزهای دیجیتال آنها را فرا بگیرید.
در اینجا چند نکته وجود دارد که باید در نظر داشته باشید:
- اگر کیف پول شما با نرمافزار کار میکند، مرتباً آن را بروزرسانی کنید و از نسخههای قدیمی نرمافزار استفاده نکنید.
- احراز هویت دو مرحله ای را فعال کنید و مطمئن شوید که هر برنامه صرافی یا کیف پول داغی که استفاده میکنید، آن را به عنوان یک گزینه ارائه میدهد.
- کلید خصوصی خود را با کسی به اشتراک نگذارید، همانطور که شماره تامین اجتماعی یا رمز کارت اعتباری خود را به اشتراک نمیگذارید.
- رمزهای عبور قوی را که مرتباً بروز میکنید حفظ کنید و از یک رمز عبور برای چندین حساب استفاده نکنید.