آیا رمزارزها نابودشدنی هستند؟

۰۶:۵۴
۷۷ ۰ ۰ دیدگاه

آیا ارزهای دیجیتال نابودشدنی هستند؟

اگر با ارزهای دیجیتال آشنایی داشته باشید، حتما می دانید که مهم ترین ویژگی آنها، غیرمتمرکز بودن است. این ویژگی باعث شده است که نابودی برخی از ارزهای دیجیتال بسیار مشکل به نظر برسد. در این ویدیو به این پرسش پاسخ می دهیم که آیا ارزهای دیجیتال نابودشدنی هستند و قدرت های جهان می توانند جلوی آن را بگیرند؟

ارزهای دیجیتال هک می شوند؟

محبوبیت اصلی ارزهای دیجیتال ناشی از فناوری بلاک چین است. از آنجایی که در این فناوری به جای استفاده از یک سیستم متمرکز اصلی از مجموعه ای از کامپیوترها برای بررسی و ثبت تراکنش ها استفاده می شود، امکان هک، کنترل و دستکاری دفترکل بسیار مشکل می شود. بنابراین تنها یک نسخه کامل از بلاک چین وجود ندارد. در عوض هزاران نسخه از آن در شبکه ای از کامپیوترهای مختلف وجود دارد که در سراسر کره زمین پراکنده شده اند و شامل تمام تراکنش هایی هستند که تاکنون انجام شده است.

از آنجایی که هر تغییر و یا تصمیمی در شبکه نیازمند این است که حداقل۵۰ درصد از نودها با آن موافقت کنند، هکری که می‌خواهد دفتر کل توزیع شده بلاک چین را تغییر دهد، باید نه یک، بلکه بیش از نیمی از رایانه‌های شرکت‌کننده را هک کند. در این شرایط فرد یا سازمان مهاجم می تواند تاریخچه تراکنش‌های شبکه را تغییر داده و تصمیم به نابودی آن بگیرد. این نوع از هک که به حمله 51 درصد معروف است، احتمالاً مهم ترین تهدید برای بلاک چین محسوب می شود.

به دلیل وجود رقابت شدید و پرهزینه بودن دستگاه های استخراج در بیت کوین، احتمال چنین هکی در حال حاضر تقریبا غیرممکن است. تاکنون در شبکه بیت کوین هیچ حمله 51 درصدی انجام نشده است. حتی اگر چنین اتفاقی رخ دهد، احتمال نابود ساختن بیت کوین و یا سایر ارزهای دیجیتال مبتنی بر اثبات کار توسط هکر بسیار کم است؛ زیرا با ادامه ماینینگ می تواند پول زیادی را با دریافت پاداش بلاک‌ها به دست بیاورد.

البته حمله 51 درصد در شبکه های دیگری مانند اتریوم کلاسیک به دلیل وجود سخت افزارهای ضعیف تر در شبکه رخ داده است. هکرها از این شبکه که چندین بار مورد حمله قرار گرفته است، میلیون ها دلار به سرقت برده اند. با این حال این بلاک چین همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد و هکرها بنا به دلایلی که گفتیم این شبکه را از بین نبردند.

در سیستم اثبات سهام نیز هکر باید بتواند در حساب کیف پول خود مبلغی بیش از ۵۰ درصد کل ارزهای استیک شده در کیف پول سایر کاربران شبکه، استیک کند تا توانایی کنترل بلاک چین و دست‌کاری تراکنش‌ها را داشته باشد. با این حال انجام این کار برای مهاجمان به صرفه نیست زیرا خرید و استیک ۵۱ درصد از توکن‌های یک شبکه به صرف هزینه‌ای هنگفت نیاز دارد.

دولت ها چگونه با رمز ارزها مقابله می کنند؟

دوباره به مبحث بیت کوین بازمی گردیم. به دلیل گستردگی شبکه بیت کوین، دولت ها نمی توانند آن را نابود کنند اما می توانند اقداماتی را برای محدود کردن و به تأخیر انداختن رشد آن انجام دهند. ایلان ماسک پس از اعلام ممنوعیت استخراج در چین، به این موضوع اشاره کرده بود. دولت چین در اواسط سال 2021، صنعت ماینینگ را در این کشور غیرقانونی اعلام کرد. پیش از این چین 75 درصد از قدرت استخراج جهان را دراختیار داشت اما پس از این اتفاق، ماینرها به سایر کشورها از جمله آمریکا کوچ کردند و یا به صورت مخفیانه و غیرقانونی به فعالیت خود ادامه دادند. بنابراین دولت ها نمی توانند در طولانی مدت بر روند استخراج اختلال ایجاد کنند.

دولت ها همچنین می توانند از طریق غیرقانونی اعلام کردن فعالیت صرافی‌های ارز دیجیتال، از تبدیل پول های رسمی کشورها به رمزارزها جلوگیری کنند. با این حال این روند نمی تواند به صورت کامل متوقف شود و در صرافی های غیرمتمرکز، صرافی های متمرکز غیرقانونی و یا به صورت همتا به همتا بین مردم ادامه می یابد. در واقع با این کار معاملات از روی زمین به زیرزمین منتقل می‌شوند که به ضرر دولت است و تنها باعث کاهش کنترل بر انجام تراکنش ها می شود. به عنوان مثال کانادا سال ها با خرید و فروش ماریجوانا مبارزه کرد اما سرانجام با قانونی کردن آن توانست بر معاملات آن کنترل یافته و همچنین مالیات دریافت کند.

قطع شدن برق جهانی

در حال حاضر تنها از یک طریق می توان باعث نابودی بیت کوین شد که انجام این کار به دلیل غیرمنطقی بودن آن نیز غیرمحتمل است. قطع عظیم برق جهانی که تمام ارتباطات و اینترنت را در سراسر جهان قطع کند، می تواند از تماس نودهای شبکه با یکدیگر جلوگیری کند و باعث از کار افتادن سیستم شود. البته اگر این خاموشی، موقتی باشد، پس از اتصال دوباره نودها، بیت کوین کار خود را از سر خواهد گرفت.

از کامپیوترهای کوانتومی به عنوان یکی از بزرگترین تهدیدهای آینده بیت کوین یاد می‌شود. کامپیوترهای کوانتومی بنا به ساختار متفاوتی که دارند، قادر به پردازش عملیات بسیار بیشتری نسبت به کامپیوترهای امروزی هستند. با این حال رمزنگاری بیت کوین به گونه‌ای است که قدرت فعلی کامپیوترهای کوانتومی تا شکستن آن فاصله بسیار زیادی دارند.

نکته پایانی

البته مواردی که گفته شد تنها درباره ارزهای دیجیتال برتر به خصوص بیت کوین صدق می کند. در حال حاضر بیش از 20هزار ارز دیجیتال وجود دارد که شاید حدود 99 درصد از آنها هیچ کاربرد و آینده ای ندارند. اینگونه از رمزارزها که به شت کوین معروفند، پروژه‌هایی هستند که به دلیل کلاهبرداری یا نداشتن هدف خاص توسط سرمایه‌گذاران یا توسعه دهندگان رها شده‌اند. بنابراین فشار شدید فروش باعث می شود که اینگونه رمزارزها به قیمت صفر میل کنند و در نهایت نابود شوند. بیت کانکت (BitConnect) بزرگترین طرح پانزی در صنعت رمزارزها بود که در سال 2018 پس از دوره ای از محبوبیت، به یک دد کوین یا کوین مرده تبدیل شد.

دیدگاهی برای این ویدئو منتشر نشده
userPic
در پاسخ به دیدگاه #
بالا