۸ نکته جالب درباره ی بیت کوین

۰۵:۱۲
۲۸۴ ۲ ۰ دیدگاه

نکات جالب درباره ی بیت کوین

بیت کوین یک ارز رمزنگاری شده است که  کاربردی همانند پول های فیزیکی داشته ولی برعکس اسکناس یا سکه هیچ وجود خارجی ای ندارد و فقط به صورت الکترونیکی می شود از آن استفاده کرد.  یکی از دلایل اصلی به وجود آمدن بیت کوین کارمزد های بالای بانکی بود. برای انتقال پول های فیزیکی از یک نقطه به نقطه ی دیگر دنیا زمان خیلی زیادی صرف شده و پول میباست از چندین بانک به عنوان واسطه رد شود که هرکدام نوبه ی خود کارمزد زیادی را دریافت میکنند و از طرف دیگر هزینه اداره ی بانک و مدیریت کردن مسائل امنیتی بالاست و این هزینه ها هم معمولا از مشتری ها گرفته میشود. بنابراین هدف این بوده که هرکس به نوعی بانک خودش را ساخته و نیازی به واسطه نباشد.

برای آشنایی بیش تر با ماهیت بیت کوین به ویدیوی 4 مفاهیم پایه مراجعه کنید

در ادامه با هشت تا از جالب ترین نکات در مورد بیت کوین آشنا میشوید .

1. خالق مرموز

در سال 2009، یک شخص یا گروهی از افراد ملقب به ساتوشی ناکاموتو، بیت کوین را به جهانیان معرفی کردند. ناکاموتو در آوریل سال 2011 از اینترنت ناپدید شد و از آن زمان تاکنون خبری از او نیست. از آنجایی که هویت او نامشخص است، هیچ کسی واقعاً نمی داند که او حتی زنده یا مرده است. ساتوشی بین ژانویه و ژوئیه 2009، بیش از 1 میلیون بیت کوین استخراج کرده است. ارزش فعلی آن در حال حاضر حدود 36 میلیارد دلار می باشد که تقریباً معادل با 5 درصد از تعداد کل بیت کوین های موجود در گردش است. 

2. ساتوشی

برای احترام به خالق بیت کوین، کوچکترین واحد بیت کوین به عنوان ساتوشی شناخته می شود. هر بیت کوین برابر با 100 میلیون ساتوشی است. ساتوشی مانند "سنت" در برابر دلار است؛ با این تفاوت که برخلاف سنت که 0.01 دلار را نشان می دهد، تقریباً معادل با 0.00000001 بیت کوین است. با توجه به ارزش فعلی بیت کوین، برای تولید یک دلار به حدود 2777 ساتوشی نیاز است.

3. گم شدن بیت کوین

در صورتی که کلید خصوصی والت بیت کوین خود را گم کنید، تمام بیت کوین های موجود در کیف پول خود را از دست می دهید. تحقیقات جدید نشان می دهد که حداقل 60 درصد از کل آدرس های بیت کوین غیرفعال بوده اند، بنابراین تعداد زیادی از افرادی که از بیت کوین استفاده می کنند آدرس های خود را گم کرده و راهی برای دسترسی به کیف پول خود ندارند.

4. قدرت پردازش

روند استخراج بیت کوین پرهزینه است. شما به مقدار زیادی پول، وقت و نیروی برق نیاز دارید. استخراج بیت کوین نیاز به سرورهایی دارد که برای آن هدف خاص استفاده می شوند. هرچه داده ها زودتر پردازش شوند، بلاک را سریع تر می توان به بلاک چین اضافه شود و در نتیجه سریعتر پاداش بیت کوین می گیرید.

5. مصرف برق

در گزارشی که توسط گلکسی دیجیتال (Galaxy Digital) منتشر شده و توسط آژانس بین المللی انرژی (IEA) تأیید شده است، مصرف سالانه برق در شبکه بیت کوین 113.89 تراوات در ساعت است، در حالی که سیستم های بانکی 263.72 تراوات در ساعت و استخراج طلا حدود 240.61 تراوات در ساعت انرژی مصرف می کند.

6. ممنوعیت بیت کوین

اگرچه چندین کشور در سراسر جهان، مانند کانادا و آمریکا، تا حدودی بیت کوین را پذیرفته اند، اما برخی از کشورها به ممنوعیت آن پرداخته اند. کشورهایی از جمله بولیوی، ایسلند، بنگلادش و اکوادور استفاده از بیت کوین را کاملاً ممنوع کرده اند. همچنین کشورهایی از جمله هند، تایلند و ایران از ساکنان خود خواسته اند هنگام استفاده از ارزهای رمزپایه احتیاط کنند اما آن را ممنوع نکرده اند. با این حال، این دولت ها بیت کوین را به عنوان یک پول قانونی نمی پذیرند.

7. تعداد محدود بیت کوین

تعداد بیت کوین در بازار محدودیت دارد: تنها 21 میلیون از آن وجود خواهد داشت. در حال حاضر، تقریبا 18,728,000 بیت کوین در حال گردش است. این بدان معناست که تقریباً 89 درصد از 21 میلیون استخراج شده است. اما نگران نباشید؛ تا سال 2140، هنوز بیت کوین برای استخراج خواهیم داشت. این اتفاق به دلیل نحوه پاداش دهی است. ماینرها در حال حاضر به ازای هر بلاک که به بلاک چین اضافه می شود، 6.25 بیت کوین پاداش دریافت می کنند. این پاداش هر چهار سال یکبار به نصف کاهش می یابد.

8. لیبرلند

در آوریل 2015، ریزکشوری به نام لیبرلند بین دو کشور کرواسی و صربستان بوجود آمد. ریزکشور به کشوری اینترنتی یا واقعی ولی کوچک از یک کشور گفته می‌شود که توسط حکومت‌ها و سازمان‌های جهانی به رسمیت شناخته نمی‌شوند. ویت یدلیچکا (Vít Jedlička)، سیاستمدار و فعال اجتماعی اهل جمهوری چک، بنیانگذار لیبرلند و اولین رئیس‌جمهور این کشور می‌باشد. واحد پول رسمی لیبرلند بیت کوین است. این دولت معتقد است که بیت کوین و فناوری زیربنایی آن به نام بلاک چین روشی امن و شفاف برای ثبت دارایی های الکترونیکی، مالی و فیزیکی فراهم می کند.

 

دیدگاهی برای این ویدئو منتشر نشده
userPic
در پاسخ به دیدگاه #
بالا