سبد سرمایه گذاری رمزارزها
ما در این ویدئو یک سبد سرمایه گذاری رو به شما معرفی کرده و نحوه ساختن آن او آموزش میدهیم.
هنگامی که بحث سرمایه گذاری بر روی ارزهای دیجیتال پیش می آید، ممکن است به دلیل زیاد بودن تعداد ارزهای دیجیتال دچار سردرگمی شوید. تعداد بسیار زیادی از رمزارزها هیچ ایده و هدف نوآورانه ای ندارند و فاقد ارزش هستند. ما اینجا هستیم تا به شما رمزارزهایی رو معرفی کنیم که از پتانسیل خوبی برخوردارند.
دسته بندی رمز ارزها
همانطور که می دانید ارزهای دیجیتال به دسته های مختلفی مثل رمزارزهای پرداختی و اوراکل ها تقسیم می شوند. اگر معرفی رمزارزها رو ندیدید حتما ویدیوی دسته بندی رمزارزها را مشاهده کنید. معمولاً دسته های مختلف به شکل متفاوتی در بازار عمل میکنند. ممکن است یک دسته در شرایطی از بازار بسیار خوب عمل کند، اما دسته دیگری در همین شرایط عملکردی کاملا ضعیف داشته باشد.
دقت داشته باشید که ریسک بخشی جدانشدنی از امور مالی است و در هر سرمایهگذاری احتمال ضرر وجود دارد. ریسک را نمیتوان از بین برد؛ فقط میتوان با تشکیل یک سبد سرمایه گذاری متنوع از رمزارزها، این ریسک را تا حدودی پخش کرد و کاهش داد. سبد یا پورتفولیو مجموع دارایی هایی است که یک سرمایه گذار نگهداری می کند.
مدیریت سبد سرمایه گذاری
از آنجایی که بازار کریپتوکارنسی به صورت 24 ساعته فعال و دارای نوسانات شدید است و همچنین اخبار و احتمالات هکی که وجود دارد، همیشه باید گوش بزنگ بود و پیگیر اتفاقات ارزهای دیجیتال خود باشید. بنابراین تعداد رمزارزهای یک سبد نباید به اندازه ای زیاد باشد که مدیریت آن سخت شود.
سبد سرمایه گذاری بسته به نوع رمزارزهای انتخابی و درصد اختصاصی به هر رمزارز دارای ریسک های متفاوتی است. هر دسته رمزارز می تواند شامل حداقل یک رمزارز قدیمی با مارکت کپ بالا و ریسک کم، یک رمزارز با مارکت کپ متوسط و ریسک متعادل و یک رمزارز جدید با مارکت کپ پایین و بسیار پرریسک باشد.
ارزهای دیجیتال پیشنهادی هر یک از دسته ها
هر پورتفولیو می تواند شامل این رمزارزها در هر دسته باشد. دسته اول رمزارزهای پرداختی هستند که ما ارزهای دیجیتال BTC, LTC, Nano و در بین رمزارزهای دارای پرایوسی XMR, Dash را پیشنهاد می کنیم. در دسته اوراکل ها TRB یا DIA Link, Band, رمزارزهای آینده داری هستند. BRY یا UMB از جمله ارزهای پرریسک این دسته هستند. در دسته صرافی های متمرکزBNB یا FTT و از بین صرافی های غیرمتمرکز Cake, ORN, 1inch, INJ از جمله پروژه های خوب هستند. برای ریسک بیشتر می توانید PTF, OOE که مارکت کپ پایینی دارند سرمایه گذاری کنید. چهارمین دسته پروژه های دیفای هستند که شامل Aave یا CEL، Luna، Ren، Lina یا SNX یا MIR، Kava یا SXP و رمزارزهای پرریسک Liquity، UFT، Sparta و PLU می شود. پلتفرم های قرارداد هوشمند گسترده ترین بخش رو تشکیل میدهد. این رمزارزها به ترتیب مارکت کپ معرفی میشوند به همین دلیل، رمزارزهای نهایی ریسک خیلی بیشتری دارند. ETH, DOT, ADA, EGLD, SOL, KSM, ATOM, VET, XTZ, ALGO, ICP, ZIL, ICX, ONT, Tomo, Rose, Mina, HTR.
دسته بعدی NFT ها هستند. در حال حاضر TVK یا ERN یا SAND، SOUL و Cocos می توانند هنوز جای رشد داشته باشند. دسته آخر، اپلیکیشن ها، دیتا، اطلاعات و شبکه است که رمزارزهای UTK, AVA, AR, UBT, TWT, Coti شامل آن می شود.
نکته ی مهم
هیچگاه برای سرمایه گذاری از پول فروش دارایی های اصلی خودتان مثل خونه یا ماشین استفاده نکنید و از کسی پولی هم قرض نکنید. سرمایه گذاری برای آن است که زندگی بهتری برای خود بسازید نه اینکه آن را نابود کنید. بنابراین از پول مازاد خود برای اینکار استفاده کنید. با توجه به تحمل ریسکی که دارید، سعی کنید سرمایه گذاری کنید.
سبد سرمایه گذاری بر اساس ریسک پذیری های مختلف
فرض کنید که X فرد بسیار محتاطی است و اعتقادی به آلتکوین ها ندارد یا لااقل فقط اتریوم را قبول دارد. در این صورت بین 80 تا 100 درصد از پورتفولیوی خود را به بیت کوین اختصاص داده و نهایتا 20 درصد اتریوم خریداری میکند. از طرف دیگر شخص Y وقت کافی برای بررسی رمزارزها داشته و ریسک پذیری او متوسط است و ترجیح میدهد که 10 الی 15 ارز دیجیتال را وارد سبدش کند. بنابراین یک سبد سرمایه گذاری با 30 درصد بیت کوین، 7 درصد لایت کوین یا دش، 10 درصد اتریوم، 7 درصد پولکادات یا کاردانو، 10 درصد بایننس کوین ، 5 درصد اف تی تی، 10 درصد لینک، 5 درصد بند، ده درصد آوه، 4 درصد کاوا یا لینا و 2 درصد سند را تشکیل میدهد.
در نهایت فرد z ریسک پذیری بسیار بالایی داشته و به آلتکوین ها بیشتر از بیت کوین اعتقاد دارد به همین دلیل درباره آلتکوین ها مطالعه میکند و بیشتر سرمایه خود را بر روی آلتکوین هایی با مارکت متوسط و پایین می گذارد؛ مقداری هم بیت کوین نگهداری کرده یا اینکه اصلا خریداری نمیکند. این سبد میتواند شامل 15 درصد بیت کوین، 5 درصد لایت کوین یا دش، 3 درصد نانو، 10 درصد اتریوم، 5 درصد کاردانو یا پولکادات، 3 درصد ایگولد یا زیلیکا، 2 درصد مینا یا اچ تی آر، 8 درصد اف تی تی، 5 درصد کیک یا اینجکتیو، 3 درصد اوشن پروتکل، 8 درصد لینک، 5 درصد بند، 3 درصد تی آر بی، 8 درصد لونا، 4 درصد کاوا، 2 درصد یو اف تی یا لیکوییتی، 4 درصد سند یا تی وی کی، 2 درصد سول و 5 درصد یو تی کی یا کوتی باشد.
پس از ریزش شدید رمزارزها در ماه های گذشته، برخی از رمزارزها توانستد خود را بازیابی کنند و حتی رکوردهای جدیدی را ثبت کنند. بنابراین تضمینی برای رشد دوباره رمزارزها نیست اما با خرید پله ای می توان این ریسک را تا حدودی کاهش داد. پس از دو برابر شدن قیمت هم میتوانید عمل مجانی سازی را انجام داده و پول اصلی خود را خارج کنید.